Geology Museum

Shenzhen / China / 2014

54
54 Love 6,668 Visits Published

leeMundwiler‘s built project, Geology Museum & Research Center is the result of a complex brief and a challenging site. Set in a volcanic geological park on the Dapeng Peninsula, Shenzhen China, the project is split into two volumes - a 6,200 square meter museum and a 2,800 square meter research center for visiting academics - connected by a sheltered courtyard.


Incisive linearity and odd angles reference the rugged mountain backdrop and the twists and turns of the narrow streets in a nearby village. The natural site is otherwise left untouched, with the client keen to achieve UNESCO heritage status as a later date.


In recognition of the site’s historic narrative, leeMundwiler has employed the functional elements of the complex in an intelligent façade that coaxes plant growth: moss and lichen, to ‘reclaim’ the form, softening the boundary between the natural attributes of the site and the human intervention.

54 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    leeMundwiler‘s built project, Geology Museum & Research Center is the result of a complex brief and a challenging site. Set in a volcanic geological park on the Dapeng Peninsula, Shenzhen China, the project is split into two volumes - a 6,200 square meter museum and a 2,800 square meter research center for visiting academics - connected by a sheltered courtyard. Incisive linearity and odd angles reference the rugged mountain backdrop and the twists and turns of the narrow streets in...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Museums / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 54 users