Klick Health

Toronto / Canada / 2012

3
3 Love 1,269 Visits Published

Klick Health believes heavily in a workplace culture that gives positive direction for employee empowerment and emotional engagement. This Fortune 500 client stressed the wellbeing of its employees and asked for a work environment that fostered individual creativity while simultaneously encouraging team unity.


The project is therefore comprised of a series of elements that blur the lines between work and play, of aesthetically powerful objects that define space and become social amplifiers and play nodes. They are located in the heart of the office where daily interaction is be maximized. This area incorporates the reception, client waiting areas, boardroom, and informal meeting spaces. The space also has a dual function - it is transformable by way of 160 linear feet of collapsible walls that house the boardroom, so that the office can house up 250 people for a town-hall style meeting. The custom designed and fabricated wall also performs as an artistic backdrop for the space with its Mondrian-inspired composition.


Twelve boardroom tables are made from 24 bicycles, which embody the spirit of movement and change and are moveable to encourage informal meetings.  The ceilings are made from acoustic foam, which was CNC-milled to create a custom, quilt-like texture on the ceiling. These pieces were also designed to fit within the existing T-Bar grid.


The reception desk is a stunning, tapering stainless steel band, tilted from front to back to accommodate function and maintain openness in the space. Flanking the reception desk to the right is a custom designed Lego wall, which operates as a play node. Employees interact with the wall on a daily basis creating artwork, leaving messages or simply doodling. On the other side of the reception desk is an undulating wood sculpture which replicates the wind-swept dunes of a desert. Its curve and texture are so powerful that one cannot help but interact with it. For the café space, another social/play amplifier, a 40-foot shipping container was sliced into myriad of pieces, with each piece precisely cut to re-clad the interior of the space. The staff are encouraged to add graffiti to the space as they like.

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Klick Health believes heavily in a workplace culture that gives positive direction for employee empowerment and emotional engagement. This Fortune 500 client stressed the wellbeing of its employees and asked for a work environment that fostered individual creativity while simultaneously encouraging team unity. The project is therefore comprised of a series of elements that blur the lines between work and play, of aesthetically powerful objects that define space and become social...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters / Offices/studios / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users