Counter Display

Milan / Italy

6
6 Love 1,202 Visits Published

The counter was specifically designed for the flagship store of Record e’ Cucine in Milan’s, Brera district.


The idea began with a pure white lacquered block and a single cut slicing through to expose a black inner core.


Cutting away the block’s corner creates geometry and angles which form a display surface, with space to allocate brochures, magazines and published material.


The geometry allows the items to be seen from above at a standing view point and at the same time maximising the work surface area on top.


In elevation view the cut acts as a display and storage from several angles, both from the side and above.


The counter can be used for a variety of purposes such as a display space, a checkout counter or a working space. Additional leg space is at the back for seating and compartment storage.
Creating a functional display, whilst maintaining a slick clean aesthetic.

6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The counter was specifically designed for the flagship store of Record e’ Cucine in Milan’s, Brera district. The idea began with a pure white lacquered block and a single cut slicing through to expose a black inner core. Cutting away the block’s corner creates geometry and angles which form a display surface, with space to allocate brochures, magazines and published material. The geometry allows the items to be seen from above at a standing view point and at the same time...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users