Een Nieuwe Kunsthal | Nima Morkoc

Een Elementair verhaal Rotterdam / Netherlands / 2015

0
0 Love 606 Visits Published

Wat
De Kunsthal is een kunstinstelling zonder vaste collectie. Kunsthal I (het eerste ontwerp), zoals dat door Gargiani (2008) wordt genoemd is een Kunsthal dat beter op de vraag reageert dan de huidige Kunsthal (Kunsthal II) doordat het gebouw een elementaire karakter heeft waarvan de elementen zoals gewenst gebruikt kunnen worden. De huidige Kunsthal trachtte dit te doen, maar heeft dit niet gedaan en geniet niet van de dynamische belofte van een ‘expeditierobot’. Hierom zal De Nieuwe Kunsthal beter aanpasbare ruimten bevatten met elementen die samen, dan wel apart gebruikt kunnen worden. Hierom is het van belang dat er veel verschillende soorten elementen zijn om zoveel mogelijk scenario’s af te kunnen spelen. Het gebouw heeft dan bijvoorbeeld ook geen identieke verdiepingen.


Hoe
Door middel van aanpasbare architectonische elementen in te zetten aan een van zich zelf al dynamisch gebouw zullen er zoveel mogelijk scenario’s af te spelen zijn. Enkele voorbeelden zijn de verschuifbare vloeren in Zalen 1 & 2, de verschuifbare wand bij het Auditorium, de verschuifbare presenteerwanden die los staan en in de facilitaire ruimte opgeslagen kunnen worden.


Waarom
Een Nieuwe Kunsthal is een contemporaine Kunsthal. Aanpasbare architectonische elementen worden ingezet in kunstinstellingen omdat kunstwerken een wijde variatie van tentoonstellingsmethoden kennen. Op deze manier wordt er gereageerd op het domein van de wisselende collectie.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    WatDe Kunsthal is een kunstinstelling zonder vaste collectie. Kunsthal I (het eerste ontwerp), zoals dat door Gargiani (2008) wordt genoemd is een Kunsthal dat beter op de vraag reageert dan de huidige Kunsthal (Kunsthal II) doordat het gebouw een elementaire karakter heeft waarvan de elementen zoals gewenst gebruikt kunnen worden. De huidige Kunsthal trachtte dit te doen, maar heeft dit niet gedaan en geniet niet van de dynamische belofte van een ‘expeditierobot’. Hierom zal De...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Unrealised proposals
    • Type Multi-purpose Cultural Centres / Museums / Pavilions / Exhibition Design / Art Galleries
    Archilovers On Instagram