The Gate House

a garden join the woodland London / United Kingdom / 2014

10
10 Love 712 Visits Published

The Gatehouse is a family home in Buckinghamshire set among the pines, ferns and rhododendrons of a stretch of pristine woodland. Renovations to the house have been made by Studio Architettura in a project that also incorporates a new wing clad in shou-sugi-ban, burnt sugi boards. This traditional Japanese cladding technique uses carbonised cedar boards that are resistant to rot and fire and have a silver sheen.


The new garden  consists of a courtyard planted from a Japanese palette inside a frame of pleached crab apple trees. A more naturalistic setting is created around the house where a wildflower meadow and a native hedgerow  blur the boundaries between the domestic garden and the woodland around it.


 

10 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The Gatehouse is a family home in Buckinghamshire set among the pines, ferns and rhododendrons of a stretch of pristine woodland. Renovations to the house have been made by Studio Architettura in a project that also incorporates a new wing clad in shou-sugi-ban, burnt sugi boards. This traditional Japanese cladding technique uses carbonised cedar boards that are resistant to rot and fire and have a silver sheen. The new garden  consists of a courtyard planted from a...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Parks, Public Gardens
    Archilovers On Instagram
    Lovers 10 users