Esquimalt House

West Vancouver / Canada / 2012

5
5 Love 932 Visits Published

The Esquimalt House moves laterally across a wide, steeply sloping lot, allowing natural flows between a side yard, the living areas, and the pool and outdoor entertaining spaces. A second entrance on the lowest level creates two distinct arrival experiences: a lane entry designed to welcome family, and a guest-oriented, top-level courtyard entry that is unencumbered by driveway infrastructure. The house provides dramatic interior and exterior quasi-public spaces for entertaining while offering a more intimately-scaled spaces for private living and personal contemplation.

5 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Esquimalt House moves laterally across a wide, steeply sloping lot, allowing natural flows between a side yard, the living areas, and the pool and outdoor entertaining spaces. A second entrance on the lowest level creates two distinct arrival experiences: a lane entry designed to welcome family, and a guest-oriented, top-level courtyard entry that is unencumbered by driveway infrastructure. The house provides dramatic interior and exterior quasi-public spaces for entertaining while offering...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Lighting Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users