House in Hibaru

Prefettura di Fukuoka / Japan / 2014

88
88 Love 8,972 Visits Published

To put a light roof above the site.


We would like to make a place, such as that enable to see the scenery of the water side with relaxing with the multiple experience in our life, by simple process.


To make a living place for a family in the sloping land where faced a reservoir in Fukuoka.


Trees and flowers are grown well, and various creatures peek out from the shore.


The site make us feeling the richness and comfortableness of nature.


The roof makes various places, and people feel the difference between closing and opening depends on where they are.


The character of the site such as the slope and the roof make multiple living places in the site.


Once entered the house, the first thing you see is a semi-closed hall, but if you take a few steps further you can catch a glimps of the beautiful lake framed by the roof. With moving to the side of the shore at downstairs, the scenery and the atmosphere change. You feel like in a quiet space such as a small lodge on a field, or a calm place like at a bench along the shore.


The space on the vacant land is defined by the roof, and not by the walls. The glass between the roof and the ground transforms the place from outside to inside, an inside that is sensitive to the changes of the environment. Then, the architecture will assimilate the environment.


We are interest in Boundary line between architecture and environment.


We try to think an architecture as a simple gesture that generates a complexity in terms of spatial perception.

88 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    To put a light roof above the site. We would like to make a place, such as that enable to see the scenery of the water side with relaxing with the multiple experience in our life, by simple process. To make a living place for a family in the sloping land where faced a reservoir in Fukuoka. Trees and flowers are grown well, and various creatures peek out from the shore. The site make us feeling the richness and comfortableness of nature. The roof makes various places, and people feel the...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 88 users