Nike Brand Walls

Beaverton / United States / 2014

42
42 Love 15,251 Visits Published

Designed in collaboration with the Nike Workplace Brand Design group, the design approach was to create a three dimensional architectural branded wall language using timeless and re-purposed materials.  Placed at the main entry lobbies to buildings that are part of the Nike expansion, these walls create a branded, meaningful statement of arrival.  The walls have been designed to accommodate any configuration and project scale, depending on the site specifics. The branded artwork is custom to each site, while remaining part of a larger whole.


The wall is constructed of salvaged maple gym flooring. Applied in an atypical flooring or salvaged installation, the flooring is turned on edge.  By exposing the tongue side of the flooring, the contours and grooves take on a textile-like feel.  Within the context of the exposed structure and concrete floors of the core and shell, it provides a lush, warm backdrop that boldly invites one into the spaces beyond.


The walls are lit by both natural day and LED accents, so as the lighting changes throughout the day, the walls take on a different look and feel. As one approaches or passes by, the depth of the slats imbue the wall with and an energy that honors, and is aligned with, the client’s identity and heritage.


 


Additional Credits: FIELDWORK DESIGN & ARCHITECTURE: CORNELL ANDERSON, PARTNER/ARCHITECT; TIM FOUCH, PARTNER/ARCHITECT; TONIA HEIN, PARTNER/INTERIOR DESIGNER

NIKE WORKPLACE BRAND DESIGN: CREATIVE DIRECTION: CHUCK EICHTEN; ART DIRECTION: COURTNEY BLOMMER, ELIZABETH BLADES; PROJECT MANAGER: BROOKE ZUECK

42 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Designed in collaboration with the Nike Workplace Brand Design group, the design approach was to create a three dimensional architectural branded wall language using timeless and re-purposed materials.  Placed at the main entry lobbies to buildings that are part of the Nike expansion, these walls create a branded, meaningful statement of arrival.  The walls have been designed to accommodate any configuration and project scale, depending on the site specifics. The branded artwork is...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Corporate Headquarters / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 42 users