HS Residence

Bruges / Belgium / 2014

64
64 Love 7,504 Visits Published

The house is built on a rectangular plot on in the outskirts of Bruges. The existing bungalow from the 60s was demolished because it did not longer meet the current comfort en energy requirements..As the existing bungalow of the sixties did not longer meet the current comfort and energy standards, the complete building was demolished. The location of the former building has dictated the position of the new property. The implantation of the new house had to be derived from the plot of the old house. Large canopies protect the house from overheating. Because of them, the designers were able to use large floor-to-ceiling windows on the garden side without compromises. The canopies do not only control the indoor climate they also create nice covered outdoor spaces that can be used troughout the year. The perception of the house is a succession of different perspectives and experiences. These different perspectives lead the visitors to explore the property.

64 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The house is built on a rectangular plot on in the outskirts of Bruges. The existing bungalow from the 60s was demolished because it did not longer meet the current comfort en energy requirements..As the existing bungalow of the sixties did not longer meet the current comfort and energy standards, the complete building was demolished. The location of the former building has dictated the position of the new property. The implantation of the new house had to be derived from the plot of the...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 64 users