Summerhouse at Sejerøbugten

Denmark / 2010

1
1 Love 1,035 Visits Published

The summerhouse is situated in a beautiful rolling landscape on the edge of a cliff by the water. The house sits softly on top of the terrain like a folded sheet that by means of its shape and grassy surface absorbs and continues the soft movement of the landscape. The house relates to the principles of the landscape in a very gentle manner.


The architectural intention is that the house has a clear and easily readable idea. By bending a surface the house is developed with a uniform material that forms both floors, walls and roof, inside and outside, closed at the sides by glass to optimize visibility conditions.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The summerhouse is situated in a beautiful rolling landscape on the edge of a cliff by the water. The house sits softly on top of the terrain like a folded sheet that by means of its shape and grassy surface absorbs and continues the soft movement of the landscape. The house relates to the principles of the landscape in a very gentle manner. The architectural intention is that the house has a clear and easily readable idea. By bending a surface the house is developed with a uniform material...

    Project details
    • Year 2010
    • Work finished in 2010
    • Contractor Ole Modin
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Lighting Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users