BUBU'S

Borgo San Dalmazzo / Italy / 2011

3
3 Love 1,353 Visits Published

A small flat in a 70's residential building has the pleasure to become the first young couple's home. The previous spatial distribution is defined by a small blind entrance and two different rooms separated by a big oversized restroom. The flat becomes the opportunity to place, even in small spaces, concepts about function, light and quality using the method of linking entrance/kitchen and living space in a unique Open-Space.


The wall that divide the day-area from the night-area becomes the virtual line of the project. It is digged to create the access room, it is pulled (like a drawer) to create the kitchen wall. Without touchind the ceiling, made out of white glazing panels, that wall becomes a diffuse lamp when a light is switch on from behind. The access room and its accesses are refined. door posts and edging trims disappear, the ceiling is lowered, and the tint is kept uniform to increase strenght and fullness to the concept.

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    A small flat in a 70's residential building has the pleasure to become the first young couple's home. The previous spatial distribution is defined by a small blind entrance and two different rooms separated by a big oversized restroom. The flat becomes the opportunity to place, even in small spaces, concepts about function, light and quality using the method of linking entrance/kitchen and living space in a unique Open-Space. The wall that divide the day-area from the night-area becomes the...

    Project details
    • Year 2011
    • Work started in 2011
    • Work finished in 2011
    • Main structure Mixed structure
    • Cost 25.000 €
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users