Bogbain Mill

Bogbain / United Kingdom / 2012

31
31 Love 2,248 Visits Published

This project incorporates the ruins of a former mill. Combining the old walls with the new constructions and insertions in the fabric, it is intended to clearly articulate the modern additions set against the solid stone walls of the mill. The internal courtyard has become the focus for the house, and all internal rooms on the ground floor have a direct relationship into this enjoyable south-facing garden overlooking a burn. A new bedroom tower allows views over the wider surrounding landscape.

31 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This project incorporates the ruins of a former mill. Combining the old walls with the new constructions and insertions in the fabric, it is intended to clearly articulate the modern additions set against the solid stone walls of the mill. The internal courtyard has become the focus for the house, and all internal rooms on the ground floor have a direct relationship into this enjoyable south-facing garden overlooking a burn. A new bedroom tower allows views over the wider surrounding landscape.

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Recovery/Restoration of Historic Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 31 users