Bus stop | Vitalii Verbytsky

Rivne / Ukraine / 2014

4
4 Love 1,061 Visits Published

Основною ідеєю є поєднання чіткої лаконічної геометричної форми основи ззовні та плавних текучих ліній зсередини, пластика яких формує собою функціонал: місця для сидіння та відпочинку, накриття, смітник. На меті було створити дизайн-об'єкт, який би добре інтегрувався в урбаністичне середовище. Це здійснюється за допомогою горизонтальних дерев'яних пластин, які з'єднані між собою на деякій відстані і об'єкт частково розчиняється у просторі.


Хотілось створити не просто зупинку громадського транспорту, а й місце відпочинку. Передбачається влаштування велопарковки. Зовнішні торці щитів покриті темним лаком. У проміжках між шарами влаштовується світодіодна підсвітка. Можлива різноманітна компоновка і конфігурація в подальшій розробці. На майбутнє можливе вмонтування тачскрін монітору, з різноманітною інформацією для жителів і гостей міста.


Матеріал дерево підкреслює природність і екологічність, є місцевим. Водночас оброблене спеціальними захисними речовинами є міцним та довговічним.


Несуча основа: металокаркас (труба 80-80, двотавр, швелер)


Покриття: монолітний полікарбонат


Основа: горизонтальні клеєні щити з масиву дерева (обов’язково з застосуванням засобів захисту деревини), або МДФ (гірше і дешевше), або ДСП (ще гірше) з проставками.


Дерев’яний настил-«Декінг» на бетонній основі.


Вартість варіанту з масиву в межах 20-30 тис. (самий затратний варінт).

4 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Основною ідеєю є поєднання чіткої лаконічної геометричної форми основи ззовні та плавних текучих ліній зсередини, пластика яких формує собою функціонал: місця для сидіння та відпочинку, накриття, смітник. На меті було створити дизайн-об'єкт, який би добре інтегрувався в урбаністичне середовище. Це здійснюється за допомогою горизонтальних дерев'яних пластин, які з'єднані між собою на деякій відстані і об'єкт частково розчиняється у просторі. Хотілось створити не просто зупинку громадського...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Competition works
    • Type Urban Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users