Binh Thanh House

Binh Thuan / Vietnam / 2013

52
52 Love 4,159 Visits Published

Located in the center of Ho Chi Minh city, the house was designed for two families; a couple in their sixties and their son’s couple with a child. The plot has a bilateral character. It is in a typical developing and urbanizing area, facing to a noisy and dusty street. But it is also very close to the river and the Saigon Zoo with a plenty of greenery.
Against a backdrop of this duality, the concept of the house is to accommodate two different lifestyles in a tropical climate; one is a natural and traditional lifestyle, utilizing natural lighting and ventilation, and the other is a modern and well-tempered lifestyle with mechanical equipments such as air-conditioners.
The house is composed of two different spaces positioned alternately. Spaces for modern lifestyle are allocated in three floating volumes wrapped by concrete pattern blocks. Between volumes are two in-between spaces covered by glasses and widely open to the exterior, where the residents enjoy their natural life with wind, sunlight, green and water.

52 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Located in the center of Ho Chi Minh city, the house was designed for two families; a couple in their sixties and their son’s couple with a child. The plot has a bilateral character. It is in a typical developing and urbanizing area, facing to a noisy and dusty street. But it is also very close to the river and the Saigon Zoo with a plenty of greenery.Against a backdrop of this duality, the concept of the house is to accommodate two different lifestyles in a tropical climate; one is a...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 52 users