W Verbier

Bagnes / Switzerland / 2013

37
37 Love 4,020 Visits Published

concrete designed the interior of the new W hotel in Verbier Switzerland. Inspired by the dynamic carving of
skis through snow, it brings an indelible, distinct New York City glamour to the ski resort in the Swiss Alps.
For the global lifestyle brand’s first alpine and ski retreat, concrete wanted to provide guests with an
unforgettable experience using interiors that complement and contrast the breathtaking scenery around the
hotel. The design features smooth lines that carve through the spaces; a movement that derives directly from
the tracks left by the activities in the mountains Verbier is so famous for: the carved slopes during wintertime or
the smooth mountain bike tracks in summer. The famous Verbier mountains have been brought into the hotel
by reinterpreting local elements in a contemporary way and creating a juxtaposition to reflect the simplicity,
beauty and energy of Verbier and the contemporary cool of New York by using contrasting materials.
W hotel Verbier is part of the Starwood group and owned by Les Trois Rocs. The hotel is situated at the foot
of the slopes next to the Médran gondola and directly on the newly developed Place Blanche. Featuring four
traditional wooden chalet-style buildings, interconnected by contemporary glass atriums, the retreat will offer
global jetsetters and Verbier enthusiasts immediate ski-in, ski-out access to the alpine action.
Verbier is a village located in south-western Switzerland in the canton of Valais and a famous ski area in the
Swiss Alps.


SHOWSTOPPERS
W Hotel entry & welcome area: A 6m wide fireplace with a flame over its full width.
W Livingroom: A cosy, 10mx3m wooden block with carved out seating elements and fireplaces. As a
contrast, a carved light feature made of different types of wood is suspended above it,
following its footprint.
W Livingroom bar: A giant, carved ‘ice rock’ made of glass and a carved, translucent light feature above it
that follows the same footprint and enhances the ‘icy’ impression.
360 degree street art panorama by tape artist Buff Diss on the living room walls.
W Guest rooms: Cosy fireplaces in each of the hotel’s 123 stylish guest rooms and suites.

37 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    concrete designed the interior of the new W hotel in Verbier Switzerland. Inspired by the dynamic carving ofskis through snow, it brings an indelible, distinct New York City glamour to the ski resort in the Swiss Alps.For the global lifestyle brand’s first alpine and ski retreat, concrete wanted to provide guests with anunforgettable experience using interiors that complement and contrast the breathtaking scenery around thehotel. The design features smooth lines that carve through the...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Client Les Trois Rocs
    • Status Completed works
    • Type Hotel/Resorts
    • Websitehttp://www.wverbier.com
    Lovers 37 users