Beach Boiserie

Lido di Jesolo / Italy / 2014

81
81 Love 8,982 Visits Published

The trademark of this beachfront apartment remodeling located in Jesolo Lido, Venice, is a new white lacquered wood skin with horizontal reveals running endlessly and creating a yacht-like feeling. Walls, closets, doors and cabinets vanish under the same vertical surface, organized on a tridimensional grid that establishes alignments for all the project components. The apartment features a very high level of custom design that involves everything that is built-in, with the intent of crafting a touch friendly ergonomic product. A dynamic space where smooth surfaces integrates all equipment, in order to reach a flush handle-free skin which can be transformed manually or electrically. Thick pivot doors in the main narrow gallery improve privacy in the different rooms, play with the space sequence and delay the sea view disclosure. With precision and rigor most elements have been incorporated and recessed in the vertical skin, like photo frames, light switches and power sockets, leather bed headboards and black glass led toilet flush-plates. Light coves, push-pull cabinetry doors, frameless clear glass partitions, built-in audio-video systems and motorized roller shades contribute in the creation of an exclusive product. Corian bathroom walls are designed to match the main grid on which custom designed sink counters, cabinets and recessed niches are aligned. In the living area, the kitchen can be hidden with a remote controlled motorized system that operates three panels sliding vertically. The air conditioning system is fully integrated into the architecture with invisible outputs and intakes. A large terrace runs around two sides of the apartment and hosts outdoor dining and lounge area. Canadian maple planks have been used for interior floors in order to reach the right balance of harmony and soft contrast with the crisp white lacquered walls. The wood floors are alternated with thin carpet inserts in the bedrooms and with corian floors in the bathrooms, while ipe wood planks are used for the outdoor deck.

[IT]
Il progetto di ristrutturazione di questo appartamento fronte mare situato a Jesolo Lido, Venezia, ha come caratteristica principale una nuova pelle in legno laccato bianco a fughe orizzontale che corrono senza fine ricreando il feeling di uno yacht. Muri, armadi, porte e mobili si confondono sotto la stessa superficie verticale, organizzata su una griglia progettuale tridimensionale che stabilisce gli allineamenti per tutti i componenti. L’appartamento raggiunge un altissimo livello di customizzazione che coinvolge tutto lo spazio con l’intento di realizzare un prodotto ergonomico, di facile utilizzo e piacevole al tatto. Uno spazio dinamico dove le superfici lisce integrano tutto l’equipaggiamento, in modo da ottenere una pelle senza sporgenze che può essere trasformata manualmente ed elettricamente. Le spesse porte a bilico nella stretta galleria d’ingresso garantiscono privacy ai diversi locali e modificano la sequenza spaziale posponendo la scoperta della vista mare. Con precisione e rigore la maggior parte degli elementi è stata inserita ed incassata nella superficie verticali, come le grandi cornici delle fotografie, gli interruttori e le prese, le testate in pelle dei letti e le placche in vetro nero per azionare gli scarichi delle toilettes. Gole di luce, ante armadi con push-pull, divisori in vetro trasparente senza telaio, sistemi audio video integrati e tende a rullo motorizzate contribuiscono al raggiungimento di un prodotto esclusivo. Anche i muri in corian dei bagni sono disegnati per incontrare la griglia progettuale sulla quale vengono allineati i banchi lavabo, i cassetti e le nicchie. Nella zona giorno, la cucina può essere nascosta con un sistema motorizzato e telecomandato che aziona tre pannelli scorrevoli in verticale. Il sistema di aria condizionata è completamente integrato nell’architettura con mandate e riprese invisibili. Un grande terrazzo avvolge due lati dell’appartamento e ospita una zona pranzo esterna e una lounge per il relax. A pavimento sono state posate tavole di acero canadese per raggiungere un bilanciamento armonico ed un leggero contrasto con le superfici verticali laccate. Il parquet è alternato ad inserti in moquette nelle camere e ad inserti in corian nei bagni, mentre per il terrazzo sono state utilizzate doghe in legno di ipe.

81 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The trademark of this beachfront apartment remodeling located in Jesolo Lido, Venice, is a new white lacquered wood skin with horizontal reveals running endlessly and creating a yacht-like feeling. Walls, closets, doors and cabinets vanish under the same vertical surface, organized on a tridimensional grid that establishes alignments for all the project components. The apartment features a very high level of custom design that involves everything that is built-in, with the intent of crafting a...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Contractor Barth, Bressanone (Bolzano) – Italy
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 81 users