Central Post

Rotterdam / Netherlands / 2009

2
2 Love 1,496 Visits Published

Central Post, the old and robust structure next to the Central Station in Rotterdam has been redeveloped into a monumental, contemporary and multifunctional office building to mainly house the new creative industry. The project is based on the restoration of the exterior and on a sustainable use of the over load the structure could carry by introducing hanging floors. Thanks to this design solution Central Post gains a 90% more floor area and becomes a sustainable monument with an A-Label. It holds a position amongst the five most sustainable buildings of The Netherlands.
The existing cores on both sides of the building are updated. The long office floors are divided with a wall to limit the size of the rentable units and to arrange fire compartments. A corporate penthouse is housed on the top floor as a terrace to the city while the lively program of the ground floor adds to a complete redevelopment of Delftseplein into a contemporary area.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Central Post, the old and robust structure next to the Central Station in Rotterdam has been redeveloped into a monumental, contemporary and multifunctional office building to mainly house the new creative industry. The project is based on the restoration of the exterior and on a sustainable use of the over load the structure could carry by introducing hanging floors. Thanks to this design solution Central Post gains a 90% more floor area and becomes a sustainable monument with an A-Label. It...

    Project details
    • Year 2009
    • Work started in 2007
    • Work finished in 2009
    • Client LSI Project Investment
    • Status Completed works
    • Type Post Offices / Office Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users