New Weiach Kindergarten Development

Weiach / Switzerland / 2014

21
21 Love 2,258 Visits Published

Diverse operational and economic considerations led to the development of a new kindergarten on the north side of the already existing primary school in Weiach. The new development was realised from pre-fabricated wooden elements.


A child-friendly, delicate façade made from artificial lawn naturally moulds into the colour tones of straw gold, red kraut and olive green in the rural village centre and stimulates playful dialogue.


The rooms are aligned along a central atrium in a flowing progression through diverse building components: entrée - cloakroom – kindergarten classroom– play area - material and group room. The room sequence rises gently over a short flight of stairs ending at the upper-most room, the group room, which at the same time also covers the entrée area below. A stairwell leads back down to the entrée and so closes the circular course.


The novel circular course through the building allows diverse insights and perspectives of the building, leading to a distinctive adventure.

21 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Diverse operational and economic considerations led to the development of a new kindergarten on the north side of the already existing primary school in Weiach. The new development was realised from pre-fabricated wooden elements. A child-friendly, delicate façade made from artificial lawn naturally moulds into the colour tones of straw gold, red kraut and olive green in the rural village centre and stimulates playful dialogue. The rooms are aligned along a central atrium in a flowing...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Kindergartens
    Archilovers On Instagram
    Lovers 21 users