Casa Picasso | Affonso Risi

Santana de Parnaíba / Brazil / 2014

3
3 Love 804 Visits Published

House facing a green square. The front façade is oriented to the northwest overlooking a square with trees. Downstairs there’s a garage and access, living rooms, veranda and service spaces; upstairs, four bedrooms, restrooms, a second living room and a veranda. The focus was to provide a maximum continuity of space, removing barriers wherever possible.


Special attention was given to natural and artificial lighting and integration with the outside aeras. The structure is made of reinforced concrete; doors and windows with a white painted aluminum frame.


 

3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    House facing a green square. The front façade is oriented to the northwest overlooking a square with trees. Downstairs there’s a garage and access, living rooms, veranda and service spaces; upstairs, four bedrooms, restrooms, a second living room and a veranda. The focus was to provide a maximum continuity of space, removing barriers wherever possible. Special attention was given to natural and artificial lighting and integration with the outside aeras. The structure is made...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Social Housing
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users