House VM

Cadaqués / Spain / 2007

30
30 Love 3,185 Visits Published
The by- laws in “Paratge de s’Alquería” in Cadaqués are so restrictive that they determine every kind of architecture. The buildings are required to have only one floor, sloping tile roof, and walls covered up or built up with local stone. These regulations, which are in principle established to guarantee the integration of the architecture into the landscape, do not achieve their purpose, because architectural quality is independent of these conditions.
The designed house adopts these regulations proposing three volumes covered with a single slope, so that two of them form an “L” shape orientated towards south, where the views to “S’Alquería Cove” are, and protected from the north wind.
These three volumes contain three spaces: the first one, at the access to the house, turns into a porch to park the vehicles; the second one embraces platforms in different levels, such as the swimming pool; and the third one, in a lower level, is the entrance to the service area and parking.
30 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The by- laws in “Paratge de s’Alquería” in Cadaqués are so restrictive that they determine every kind of architecture. The buildings are required to have only one floor, sloping tile roof, and walls covered up or built up with local stone. These regulations, which are in principle established to guarantee the integration of the architecture into the landscape, do not achieve their purpose, because architectural quality is independent of these conditions.The designed house adopts these...

    Project details
    • Year 2007
    • Work started in 2005
    • Work finished in 2007
    • Cost 721.214
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 30 users