Abi Saleh Recidence

Ristrutturazione appartamento privato Governatorato del Monte Libano / Lebanon / 2014

3
3 Love 2,185 Visits Published
report intervention

The request :
Furnish day two spaces , living room and main lounge, contemporary style but with an authentic flavor . Make the most of the space to enter the largest collection of books and cds, dvds . Having a wet bar .
proposal:
The solution I propose reflects this particular environments and seeks to bind to each other through the same principle. This has been made possible by the use of materials : wood , which is present In furnishing such as finishes , coatings brick and color. The colors chosen are very basic, " eggshell " and " white milk " , but because of their simplicity are very elegant , also match well with the existing marble floor , finally manage to amplify the light and feeling of space .
The interventions are described below .
- Living :
I put a structure in this area plasterboard and wood, which is a fictitious separation and allows access to the apartment with a sort of "invitation", this console because not only defines the distributions of use, but is used to divide better paths , without taking space and light. It is a double-sided element , in such a way that even if it has an important structure is pleasant to the sight .
Given the large windows and the insertion of the radiators under them , I proposed to create a kind of wood trim that encompasses multiple functions. In this way, not only will you gain space, but are unable to obtain a container element infinite ( umbrella holder , shoe rack, document holder, cd , etc. . ) And also an exhibitor , a library and even a modern sitting , which is why I felt need to draw this element as a step structure , in which the first of these bases is placed in the sofa area , thus creating more places to sit and little corners of conversation.
Another action functional is the use of pre-existing niches . I used them to create the space between the plasterboard with the exhibitors, then with the aid of light create a dramatic effect warm and welcoming.
Also, trying to make the most of the space, in one of these new niches I inserted a session , so you can enjoy the view over the landscape in a direct manner .
Staying in this environment, the other ideas that I put at the type of furniture.
Because jobs plasterboard to create niches and the console , combined with carpentry work to create the structure copritermosifone can be a costly investment , I tried to work around the problem by using element " eco-friendly " , by inserting natural elements (such as strains of logs of trees for the coffee table of the living room) and recycled elements (such as pallets for sofas and industrial coil for the table ) . This style is proposed for the sessions , in fact consist of a wooden base on which the plays are stacked and fastened with belts and this type of stool despite being on the market (see table decoration 4) , may be reproduced without please take the capital.
To continue to provide more storage space , I have included a library for LED TV directly on the wall, like a painting.
In my view, this environment is current , modern, while remaining warm and welcoming , it stimulates the conviviality and serenity , ideal to be lived daily .
- Lounge & Lunch:
Here, too, I tried to create a balance between the old and the new. First, the great arch overlooking the kitchen is closed in half, as requested by the client, and created a wet bar , to create privacy in the kitchen board to place separations in wood, which can be exploited by providing them with shelves to hold glasses and bottles .
As a dining table that I set a very natural : two large logs make up the legs, and the boards of reclaimed wood construction form the support surface , all treated with walnut finish . In addition to furniture style natural dressoir I added a classic style and a mirror very country . These two elements are placed on the wall covered with brick, so that the styles bind .
I wanted to divide the rooms and dining hall for function , that I recreated the arc are in the living room, while remaining open so there is a better distribution of uses .
The living room is the most private part of the living area , therefore I waxed enter sofas and chairs , facing each other, just to look for that sense of private .
To continue the discussion of the stay, here are proposed solutions adopted to cover the radiators , then create a library with wooden cabinet .
The wall where the cabinets were provided in the image , I placed a shelf formed by the axes of recovery (like the dining table) .

With these solutions, I tried to create a living area and contemporary style , retaining the authentic flavor . (like Frodo Baggins in rock version ) .



Relazione intervento

La richiesta:
Arredare due spazi giorno, soggiorno e salone principale, dallo stile contemporaneo ma con un sapore autentico. Sfruttare al meglio lo spazio per inserire la grande raccolta di libri e cd, dvd. Avere un angolo bar.
Proposta:
La soluzione che propongo rispecchia questo particolare e cerca di legare gli ambienti tra di loro attraverso lo stesso principio. Questo è stato reso possibile dall’uso dei materiali: il legno, che è presente tanto nell’arredo quanto nelle rifiniture; i rivestimenti in mattoni a vista e il colore. I colori scelti sono molto essenziali, “guscio d’uovo” e “bianco latte”, ma proprio per la loro semplicità risultano molto eleganti, inoltre si abbinano bene col pavimento in marmo preesistente, infine riescono ad amplificare la luce e la sensazione di spazio.
Gli interventi effettuati sono di seguito descritti.
- Living:
in quest’area ho inserito una struttura in cartongesso e legno, che rappresenta una separazione fittizia e che permette di accedere all’appartamento con una sorta di “invito”, poiché questa consolle non solo definisce le distribuzioni d’uso, ma consente di ripartire meglio i percorsi, senza togliere spazio e luce. È un elemento bifacciale, in maniera tale che pur se ha una struttura importante risulta gradevole alla vista.
Viste le grandi finestre e l’inserimento dei termosifoni sotto di esse, ho proposto di creare una sorta di rivestimento in legno che racchiude molteplici funzioni. In questo modo non solo si guadagna spazio, ma si riesce ad ottenere un elemento contenitore infinito (porta ombrelli, scarpiera, porta documenti, porta cd, etc.) e anche un espositore, una libreria e perfino una moderna seduta; ecco perché ho ritenuto necessario disegnare questo elemento come una struttura a gradini, in cui il primo di questi basi viene posto nella zona divani, così crea posti in più a sedere e piccoli angoli di conversazione.
Un altro intervento funzionale è dato dall’uso delle nicchie preesistenti. Ho utilizzato lo spazio tra loro per creare con del cartongesso degli espositori, che poi con l’ausilio della luce creano un effetto scenografico caldo ed accogliente.
Inoltre, cercando di sfruttare al meglio gli spazi, in una di queste nuove nicchie ho inserito un elemento seduta, così da poter godere della vista sul panorama in maniera diretta.
Restando in questo ambiente, le altre idee che ho inserito riguardano il tipo di arredo.
Poiché i lavori in cartongesso per creare le nicchie e la consolle, uniti ai lavori di falegnameria per creare la struttura copritermosifone possono rappresentare un investimento oneroso, ho cercato di ovviare il problema utilizzando elemento “ecosostenibili”, inserendo elementi naturali (come i ceppi dei tronchi degli alberi per il tavolino da caffè del soggiorno) ed elementi riciclati (come il pallet per i divani e la bobina industriale per il tavolo). Questo stile viene riproposto anche per le sedute, infatti sono composte da una base in legno su cui vengono impilate delle riveste e fissate con delle cinture; questo tipo di sgabello nonostante sia presente sul mercato (vedi tavola arredo 4), può essere riprodotto senza che si spenda un capitale.
Per continuare sfruttare meglio lo spazio, ho inserito una libreria per tv led direttamente sulla parete, come un quadro.
A mio avviso, questo ambiente risulta attuale, moderno, pur restando caldo ed accogliente, stimola la convivialità e la serenità, ideale per essere vissuto quotidianamente.
- Salone & Pranzo:
Anche qui ho cercato di creare un equilibrio tra il vecchio e il nuovo. Innanzitutto, l’arco grande che dà sulla cucina viene chiuso a metà, come da richiesta committenza, e creato un angolo bar; per creare privacy in cucina consiglio di inserire delle separazioni in legno, che possono essere sfruttate dotandole di ripiani per contenere bicchieri e bottiglie.
Come tavolo da pranzo ho voluto proporre un elemento molto naturale: due grandi ceppi formano le gambe, e delle assi di legno di recupero da cantiere formano il piano di appoggio, il tutto trattato con finitura noce. Accanto ad arredi di stile naturale ho inserito un dressoir di stile classico e uno specchio molto country. Questi due elementi vengono posti sulla parete rivestita in mattoni a vista, in maniera tale che gli stili si leghino.
Ho voluto dividere gli ambienti pranzo e salone per funzione, ossia ho ricreato l’arco che troviamo nel soggiorno, così pur restando aperta c’è una distribuzione degli usi migliore.
Il salone rappresenta la parte della zona giorno più riservata, di conseguenza ho cerato di inserire divani e poltrone, uno di fronte l’altro, proprio per cercare quel senso di privato.
Per continuare il discorso del soggiorno, anche qui vengono riproposte le soluzioni adottate per coprire i termosifoni, quindi creare una libreria con vetrinetta in legno.
La parete in cui nell’immagine fornita erano presenti degli armadi, ho collocato una scaffalatura costituita da assi di recupero (come per il tavolo da pranzo).

Con queste soluzioni ho cercato di creare un zona giorno contemporanea e di stile, mantenendo il sapore autentico. (tipo Frodo Baggins in versione rock).
3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    report interventionThe request :Furnish day two spaces , living room and main lounge, contemporary style but with an authentic flavor . Make the most of the space to enter the largest collection of books and cds, dvds . Having a wet bar .proposal:The solution I propose reflects this particular environments and seeks to bind to each other through the same principle. This has been made possible by the use of materials : wood , which is present In furnishing such as finishes , coatings brick and...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2014
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client abi saleh
    • Cost 23700,00 euro
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users