Refurbishment at C_Galera 43

A Coruña / Spain / 2013

11
11 Love 2,527 Visits Published
1
The project aims to transform a four-storey office building placed between dividing walls in a residential building with offices for lease. The new building must optimize the number of flats in relation to the investment demand for housing and the small chances of regulations.
2
The narrowness of the street and the proximity of neighboring facades conditions formal and design aspects. The urban regulations and habitability also influence the solution.
Facade solution that radically transform the current is required in order to give the building a new look.
3
Vertical painted table composition relates to existing galleries, as it combines fullness and emptiness.
The exterior facade acts as a screen in which spaces and boards create three strips per plant that leave 1 meter high holes.
The floor to ceiling practicable Windows will appear behind this and keeping its module.
4
There will be an office and an apartment on each floor. The attic will be an extension of one of them.
5
Each apartment will have a kitchen-living room, a bedroom, a bathroom and a laundry. The office will also have a studio.
6
The natural wood amounts of facade down to the ground floor, defining an intermediate space between the entrance and the narrow, busy street.

Other information:
Materials:
Natural iroko wood studs naturally.
1m length iroko wood boards with white lasur.
White lacquered aluminum holding doors.
Stair made of perforated sheet metal and natural iroko wood.
Oak flooring in flats. Polished cement floors in common areas. Natural iroco boards in terraces.
Zinc deck



Collaborators: Belén Salgado, Bárbara Mesquita, Laura Coladas, Manuel Burraco, Cristina Canto, Elisa Moreira, Celsa Pesqueira
Promoter: Fundación Juana de Vega
Building company: RENI, Servicios Integrales en Construcción SL
Building engineer: Luis Pérez Doval
Structure: Féliz Suárez Riestra
Facilities: Isabel Francos Anllo

11 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    1The project aims to transform a four-storey office building placed between dividing walls in a residential building with offices for lease. The new building must optimize the number of flats in relation to the investment demand for housing and the small chances of regulations.2The narrowness of the street and the proximity of neighboring facades conditions formal and design aspects. The urban regulations and habitability also influence the solution.Facade solution that radically transform...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users