Casa Spodsbjerg

Private summer house Bad Driburg / Germany / 2010

4
4 Love 779 Visits Published
On a plot facing Storebælt, that previously held an old summer house from the 1920ies a new house has been constructed. A residence that can house a growing family with both children and grandchildren. A dwelling that is the summer home of a couple and at the same time function as an ideal setting for family weekends and sunny summer holidays. The house has been designed with inspiration drawn from the previous building that had grown organically to cover new needs and to adapt to the site specific qualities of the plot. The building is made up of two parallel and staggered volumes that contain living rooms, bedrooms and bath rooms respectively. The living room with a ceiling height of 3.7 metres has an unhindered view of the sea and the tiny beach at the foot of the building, whereas the bedrooms are more sheltered. The house sits on a tall base of site cast concrete, containing garage, basement, spa and a family room with sea view and access to a sunny recess close to the sea shore. Sitting rooms and bedrooms are on the first floor, cantilevered from the base. This part of the building is clad with black painted wooden boards with some characteristic sliding panels that open towards the sea towards the east or the evening sun towards the west. An Arkitema residence – in general An Arkitema residence reflects the Scandinavian pursuit of the good life. A dwelling where we create a secure environment for all ages - we design with the individual in mind and always derived by the constraints of the site. An Arkitema residence focuses on the detail - both in materials and workmanship. A building which is solid and of high quality. Daylight always plays a vital role in our projects, as does the Nordic spirit which lives in our materials, colours, textures and sustainable solutions. Essential elements in creating ‘the good life’
4 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    On a plot facing Storebælt, that previously held an old summer house from the 1920ies a new house has been constructed. A residence that can house a growing family with both children and grandchildren. A dwelling that is the summer home of a couple and at the same time function as an ideal setting for family weekends and sunny summer holidays. The house has been designed with inspiration drawn from the previous building that had grown organically to cover new needs and to adapt to the site...

    Project details
    • Year 2010
    • Work started in 2009
    • Work finished in 2010
    • Client Vagn Hansen
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users