Noma Nordic landscape

Copenhagen / Denmark / 2013

20
20 Love 3,681 Visits Published
Restaurant Noma attracts food travellers who have gone to great lengths to book a table. However, it also brings visitors without reservations, who sometimes come in hundreds to have their picture taken in front of the restaurant and maybe catch a glimpse of the innovative servings through the windows. Guests inside often find the voyeurs somewhat distracting however and Noma ended up contacting POLYFORM Architects for a design solution. ”René Redzepi was not interested in putting up a red rope in front of the restaurant” says POLYFORM partner Thomas Kock and continues:”He didn’t want to exclude the curious minds but rather create a buffer zone around the restaurant, which gave visitors the experience of Noma and in this way included them.” This gave POLYFORM the idea to choose to design a Nordic landscape around the windows of the restaurant. The landscape design is based on the Nordic terroir just like the new Nordic cuisine. Robust, evergreen plants from Denmark, Sweden, Finland, The Faroe Islands and Norway where brought in along with lava stones from Iceland to mirror the coastal landscapes of the North Atlantic shores. The gardens are cut directly out of the raw concrete harbour front that surrounds the 18th century warehouse housing Noma. The new Nordic landscape will also serve as the newest supplier to the restaurant as bee hives are a part of the scenery as well. The bees will feed on the Nordic terroir in front of the restaurant which will result in a unique tasting honey to be served to Noma guests. Today a North Atlantic landscape welcomes visitors in front of Noma. Guests with reservations will enjoy a disturbance-free gastronomic experience inside and guests without reservations still gets a taste of the Noma-experience on the outside.
20 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Restaurant Noma attracts food travellers who have gone to great lengths to book a table. However, it also brings visitors without reservations, who sometimes come in hundreds to have their picture taken in front of the restaurant and maybe catch a glimpse of the innovative servings through the windows. Guests inside often find the voyeurs somewhat distracting however and Noma ended up contacting POLYFORM Architects for a design solution. ”René Redzepi was not interested in putting up a red...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Client Noma Restaurant
    • Status Completed works
    • Type Parks, Public Gardens
    • Websitehttp://noma.dk/
    Archilovers On Instagram
    Lovers 20 users