North Vancouver City Hall

Vancouver / Canada / 2012

6
6 Love 2,860 Visits Published
The City of North Vancouver’s 38,000 sq. ft. renovation project expanded the existing 1970’s modern heritage building into a recently vacated library structure, with a new bridging atrium. The design team’s goal was to create a very public building; about the community and for the community. The design is open and transparent. The main link between all departments and the public is found in the 67 metre (220 foot) long atrium space. The design creates a flexible, productive working environment for the diverse services offered to the public in the building, and reinforces the city’s aspirations to showcase their new sustainable city mandate. North Vancouver City Hall was awarded the Governor General’s Medal in Architecture; this medal is awarded every 2 years and is the highest honour for architecture in Canada
6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The City of North Vancouver’s 38,000 sq. ft. renovation project expanded the existing 1970’s modern heritage building into a recently vacated library structure, with a new bridging atrium. The design team’s goal was to create a very public building; about the community and for the community. The design is open and transparent. The main link between all departments and the public is found in the 67 metre (220 foot) long atrium space. The design creates a flexible, productive working environment...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Town Halls
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users