Wieden + Kennedy Offices

New York / United States / 2014

95
95 Love 9,275 Visits Published
Renowned advertising agency Wieden+Kennedy has developed a global reputation for innovative work dating back to their early Nike campaigns in the 1980s. The agency’s Portland headquarters designed by Allied Works cemented Wieden+Kennedy’s position as a patron of architecture and continues to infl uence the design of their offi ces around the world. WORKac’s design for the agency’s 50,000 sq ft New York offi ce embraces urban density as its motto: a minimal compression of individual work spaces that opens up room for a gradient of diverse collective spaces. The design for Wieden+Kennedy New York moves away from the offi ce-as-playground to put work back at the heart of creative work. After a foray into the history of the workplace, research revealed that while advertising agencies have always been at the forefront of cuttingedge offi ce design, no single workplace trend has replaced those that came before. Rather, the ways that people work have continued to evolve, layer and multiply. Because work at Wieden+Kennedy is highly collaborative, WORKac designed the widest possible range of discussion spaces to accommodate meetings and gatherings of varying size, privacy levels, and duration. Teams can choose to hold quick reviews standing up at 10 foot long “Over-The-Counter” blackened steel tables; have informal discussions in lounges with comfortable furniture and natural wood fl oors, raised to different levels to create a sense of privacy; or gather in the kitchens for working lunches. More traditional meetings can be held in conference rooms that range in scale from smaller, intimate “Phonebooths,” to “Picnic-Table” meeting rooms that accommodate up to 10 people to larger, formal “Widen-Long” conference rooms. Glass walls create a sense of lightness and transparency to the space. Clusters of these different meeting spaces are organized around groups of 20-25 people in open offi ces, featuring polished concrete fl oors. A series of larger collective ‘moments’ are distributed vertically to serve as the connective tissue for the agency. These spaces open up views across the offi ce through circular oculi that create the largest possible openings in the fl oor slab while minimizing structural impact. Connecting the 6 th & 7 th Floors, a circularshaped, walnut-clad “Coin Stair” features bleacher seating that can accommodate offi ce-wide meetings or informal discussions below a spider-shaped structure that transfers load from a removed column. On the 7th Floor, a white-tiled bar provides an opportunity for endof- day offi ce celebrations. Connecting the 7th and the 8th fl oors, a perforated metal spiral staircase leads to a generous bamboo-clad, library “den” on the 8th fl oor. To bring the outside in, a double-height space on the 6th and 7th fl oors is combined with the removal of the existing windows and a new interior storefront to create an outdoor park surrounded by blueberry bushes and visible from the street. Completely wired for power, music and wi-fi , employees can use the outdoor space to meet, eat lunch or even take a bi-weekly yoga class. On the 7th Floor, inside the offi ce, a large, multi-purpose gym offers additional space for interaction and recreation.The space doubles as a ‘black box’ to accommodate the whole offi ce for lectures or fi lm screenings.
95 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Renowned advertising agency Wieden+Kennedy has developed a global reputation for innovative work dating back to their early Nike campaigns in the 1980s. The agency’s Portland headquarters designed by Allied Works cemented Wieden+Kennedy’s position as a patron of architecture and continues to infl uence the design of their offi ces around the world. WORKac’s design for the agency’s 50,000 sq ft New York offi ce embraces urban density as its motto: a minimal compression of individual work spaces...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Main structure Reinforced concrete
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters
    Archilovers On Instagram
    Lovers 95 users