+ Castello di Legnano

Legnano / Italy / 2011

8
8 Love 1,023 Visits Published
The project aims to expand the existing exhibition and museum walk inside the Castle of Legnano, redeveloping the nord-west side of the place, recently concerned by the installation of a new glass cover. The intervention is realized as a stairs and walkways system to connect rooms at different heights. We choose to use perforated sheet metal because is both lightweight films that structural constructive element. The tridimensional refractions of the sheet metal are juxtaposed to the fullness of the support elements taking the sense of a geometric grid ordered, schematic and regular.
8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project aims to expand the existing exhibition and museum walk inside the Castle of Legnano, redeveloping the nord-west side of the place, recently concerned by the installation of a new glass cover. The intervention is realized as a stairs and walkways system to connect rooms at different heights. We choose to use perforated sheet metal because is both lightweight films that structural constructive element. The tridimensional refractions of the sheet metal are juxtaposed to the...

    Project details
    • Year 2011
    • Work started in 2009
    • Work finished in 2011
    • Client Pubblico
    • Cost 700.000,00€
    • Status Completed works
    • Type multi-purpose civic centres / Recovery/Restoration of Historic Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users