House in Nishiochiai

The beautiful bright House Shinjuku / Japan / 2014

91
91 Love 7,301 Visits Published
The owner wishes to enjoy a house with beautiful light and rich spatial meanings. The house needs also to balance tranquillity and warmth. For this, we proposed a new style of the Japanese small residence in the context of the big city. Usually, stairs and corridor spaces are seen as auxiliary space. In the case of this house the stairs extends into the rooms and creates a fuzzy space without defined borders. These auxiliary space becomes integral to the design and manifest as thresholds which the owner can make meaning of the spaces as they inhabit. The spiral room and the large atrium void creates a stack effect for natural ventilation. Openings and canopies are placed sparingly to create just enough light into the space, such that the result is a cosy interior with a dramatic tranquillity.
91 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The owner wishes to enjoy a house with beautiful light and rich spatial meanings. The house needs also to balance tranquillity and warmth. For this, we proposed a new style of the Japanese small residence in the context of the big city. Usually, stairs and corridor spaces are seen as auxiliary space. In the case of this house the stairs extends into the rooms and creates a fuzzy space without defined borders. These auxiliary space becomes integral to the design and manifest as thresholds which...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 91 users