Gwangju Folly II

Gwangju / South Korea / 2013

25
25 Love 4,713 Visits Published
Architect David Adjaye and writer Taiye Selasi have developed a folly called the Gwangju River Reading Room. It is positioned on the embankment of the Gwangju River, connecting the street level above with the grassy flood planes used as a seasonal park. The structure draws inspiration from traditional Korean pavilions and houses a “human rights” library of 200 books from Chimamanda Ngozi Adichie´s Half of a Yellow Sun to Emile Zola’s Germinal.
25 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Architect David Adjaye and writer Taiye Selasi have developed a folly called the Gwangju River Reading Room. It is positioned on the embankment of the Gwangju River, connecting the street level above with the grassy flood planes used as a seasonal park. The structure draws inspiration from traditional Korean pavilions and houses a “human rights” library of 200 books from Chimamanda Ngozi Adichie´s Half of a Yellow Sun to Emile Zola’s Germinal.

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Main structure Wood
    • Client The Gwangju Biennale Foundation
    • Status Completed works
    • Type Pavilions / Exhibitions /Installations
    Archilovers On Instagram
    Lovers 25 users