SN HOUSE

Londrina / Brazil / 2010

49
49 Love 3,075 Visits Published
Perfect for the leisure time of a large family, this house in Londrina, Brazil seems like its floating in the air. That is due to the volumetry and the large spans without pillars designed by the architect Guilherme Torres. From the unevenness of nearly 3 meters of the ground, it came the idea of a residence with a cantilever main floor to reserve more space for the leisure area on the lower level. “I’ve docked the house on the slope” says the architect Guilherme Torres, “By doing that, I’ve released the space underneath it to the garden, the pool and the living rooms”. The irregular relief was won by a monumental block of prestressed concrete containing cables of high strength steel driven and trapped inside the slab itself. This feature allowed the span of 17.5 meters long besides the 4.5 meters cantilever volume beyond the wall that mark boundaries of the leisure area. Suspended and without pillars, the construction brings straight, pure and simple forms. Contrasting with the white masonry, stone and wood coatings have the power to warm the look without breaking the contemporary twist of the proposal. “By being natural, they carry an amount of rusticity and promote comfort”, says the author. The independent functioning between the two storeys was another right solution. On a daily basis, the life of the family is concentrated on the upper floor, where it is distributed the bedrooms, the kitchen, a living and dining room, all accessed by the side ramp and garage on the upper hall. But on weekends, they enjoy to receive the large family in meetings on the spacious and comfortable leisure area with pool, garden, barbecue gourmet and two generous lounges.
49 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Perfect for the leisure time of a large family, this house in Londrina, Brazil seems like its floating in the air. That is due to the volumetry and the large spans without pillars designed by the architect Guilherme Torres. From the unevenness of nearly 3 meters of the ground, it came the idea of a residence with a cantilever main floor to reserve more space for the leisure area on the lower level. “I’ve docked the house on the slope” says the architect Guilherme Torres, “By doing that, I’ve...

    Project details
    • Year 2010
    • Work finished in 2010
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 49 users