Sustainable apartments in Casal Bertone

Rome / Italy / 2012

21
21 Love 3,419 Visits Published

This complex recovers the volume of a pre-existing industrial complex, transforming it into residences. The project, due to its location, strongly compromised by speculative real estate, is defined by the maximum innovation and energy savings. The steel envelope is split at the centre, revealing the powerful expressive figure of the balconies: the result is a building-sculpture destined to become an important landmark for the surrounding urban territory.

21 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    This complex recovers the volume of a pre-existing industrial complex, transforming it into residences. The project, due to its location, strongly compromised by speculative real estate, is defined by the maximum innovation and energy savings. The steel envelope is split at the centre, revealing the powerful expressive figure of the balconies: the result is a building-sculpture destined to become an important landmark for the surrounding urban territory.

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2007
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Multi-family residence / Recovery of industrial buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 21 users