Beelsby Farm Office

Beelsby / United Kingdom / 2012

6
6 Love 1,337 Visits Published
Located on the edge of the Lincolnshire Wolds within an area of outstanding natural beauty is a farm office, by Jonathan Hendry Architects. ! Lincolnshire has a rich farming tradition and masonry built farm buildings are a familiar part of this landscape. The project draws on the existing agricultural context and local vernacular buildings by being primitive in its language and detail. The new farm office, is also a restrained pragmatic response to the clients brief. Its position on the northern side of an existing farmyard reinforces the edge of the farmstead. ! The envelope of the building is constructed in reclaimed bricks from a local farm building that has been demolished. The lime mortar used has been raged flush with the face of the brick, giving the walls to the building a skin like quality. The entrance and stair core is also constructed in brick, in the same way as the external facade. The notion of using brick internally also makes reference to brick farm buildings with their brick lined cart sheds. ! Openings within the facade have been positioned to allow views out along the valley and across to the farmyard. The large sliding windows on the eastern facade sit flush with the external masonry walls making reference to the openings that can be seen on the existing agricultural sheds. ! The existing topography has a level change of over 1.5m from east to west. This allows the building to rise out of the ground creating a threshold between the working farmyard and the interior of the farm office. ! The language of the building is routed within its place.
6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located on the edge of the Lincolnshire Wolds within an area of outstanding natural beauty is a farm office, by Jonathan Hendry Architects. ! Lincolnshire has a rich farming tradition and masonry built farm buildings are a familiar part of this landscape. The project draws on the existing agricultural context and local vernacular buildings by being primitive in its language and detail. The new farm office, is also a restrained pragmatic response to the clients brief. Its position on the...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users