CASA LR

Ragusa / Italy / 2012

36
36 Love 4,323 Visits Published
The house is located on a hill in front of the historical center of Ragusa Ibla.
Due to its strategic position it presents a scenic view.
The project handled with an existing building recovering it with renovations works.
The house develops on a hillside and it is organized in two levels. The first level has the altitude of the street-side entrance and includes the living area divided into a large entrance room with a central staircase that descends to the lower level where there is the sleeping area.
Transversely to the entrance there is a large environment which has a cover with laminated wood beams painted white. It is divided between kitchen, living and dining room.
The sleeping area consists of three bedrooms with services and a study. All rooms overlook the landscape.

[IT]
La casa è ubicata su una collina di fronte al centro storico di Ragusa Ibla con una vista molto panoramica.
Il progetto è intervenuto su un rustico esistente recuperandolo con nuovi interventi di ristrutturazione.
L'abitazione si sviluppa sul fianco della collina articolata su due livelli. Un livello a quota dell' ingresso su strada con la zona giorno suddivisa in un grande ambiente d' ingresso con al centro la scala che scende al piano inferiore dove è ubicata la zona notte. Trasversalmente all' ingresso un vasto ambiente avente una copertura in legno lamellare con le travi dipinte di bianco è articolato tra cucina, soggiorno e pranzo.
La zona notte prevede tre camere da letto con servizi annessi e uno studio. Tutte le stanze si affacciano sul paesaggio.
36 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The house is located on a hill in front of the historical center of Ragusa Ibla. Due to its strategic position it presents a scenic view.The project handled with an existing building recovering it with renovations works.The house develops on a hillside and it is organized in two levels. The first level has the altitude of the street-side entrance and includes the living area divided into a large entrance room with a central staircase that descends to the lower level where there is the sleeping...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2012
    • Client La Rosa Giuseppe
    • Contractor MEDITERRANEA EDILE DI PRESTI GIUSEPPE & C. S.N.C.
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 36 users