Cut & Frame

London / United Kingdom / 2013

14
14 Love 2,630 Visits Published
Reorganisation of the ground floor layout of a two storey semi detached residential property and the replacing of a garden shed at the rear of the garden with a writing hut The house design was driven by the requirement for both clients to work from home and both have separate spaces. The connection between the house and the garden writing hut was therefore a key element of the project. The existing house was internally remodelled and a series of historical, somewhat adhoc, compartmentalised additions and alterations were removed to provide improved interconnected living spaces. The connection between hut and house is reinforced by framing elements. The main house has a floating seat of aluminium that becomes part of the internal seating of the house when the large glazed panels are slid away and a garden seat at other times. It is clad in highly contrasting anodised aluminium and hangs from a discreet steel frame cantilevering from within the existing house. The reciprocal aluminium element to the writing hut can either be an elevated seat with access internally by steps or a display for artefacts and artwork.
14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Reorganisation of the ground floor layout of a two storey semi detached residential property and the replacing of a garden shed at the rear of the garden with a writing hut The house design was driven by the requirement for both clients to work from home and both have separate spaces. The connection between the house and the garden writing hut was therefore a key element of the project. The existing house was internally remodelled and a series of historical, somewhat adhoc, compartmentalised...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users