The Garden Kitchen

London / United Kingdom / 2013

25
25 Love 4,343 Visits Published
The Clients of this period South London terraced house, wanted to open up the ground floor living spaces, whilst reconnecting the core of the house to the sunny south facing garden. By introducing a slot roof light that wraps down towards the end elevation and 3m high oak framed and glazed doors the eating area would not only be visually connected with the outside growing spaces, but would also feel like you were sitting eating your meals in open air. All glazing would be high performance energy rated, with the exposed internal brickwork and extensive wild flower roof acting as a thermal sink to carefully moderate the internal temperatures. Fraher Architects Ltd provided a full RIBA Architectural Service. Fraher and Co Ltd designed and fabricated all the bespoke joinery.
25 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Clients of this period South London terraced house, wanted to open up the ground floor living spaces, whilst reconnecting the core of the house to the sunny south facing garden. By introducing a slot roof light that wraps down towards the end elevation and 3m high oak framed and glazed doors the eating area would not only be visually connected with the outside growing spaces, but would also feel like you were sitting eating your meals in open air. All glazing would be high performance...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 25 users