KALORIAS CLUB

KALORIAS CLUB Professional's dressing room // vestiários dos professores do Clube Kalorias Linda-a-Velha / Portugal / 2013

7
7 Love 1,682 Visits Published
Integrated in the Renovation of the Health Club Kalorias at Linda-a-Velha , the Employees Dressing Room were subject of an extensive refurbishment , not only concerning its programmatic and functional layout but also its aesthetic and design image. The existing space dedicated to the Club Kalorias employees was clearly insufficient not only concerning the space dedicated to changing rooms, as well as in bath areas, which ultimately led us to redesign the existing space in order to optimize the available area making it more efficient and practical. Therefore, trough the space perception we chose to concentrate the dressing room in the building area that offers natural light and a double height ceiling, whose inherent qualities benefit this specific function. From this nucleus arise the bathing area and the makeup area. The makeup area is the space that gives the main character to the intervention, as each one of them assumes a distinctive colour concerning each gender. The constructive intervention was the essential to define the different program areas, so in the remaining we opted for a strategy that has excelled for a simple aesthetic language, supported by a chromatic study that will enhance the volumetric qualities of the existing and built space. // Integrado na remodelação do Health Club Kalorias em Linda-a-Velha, os Balneários dos Colaboradores foram sujeitos a uma remodelação profunda, não só na disposição funcional, como na sua imagem estética. O espaço existente dedicado aos colaboradores do Club Kalorias era significativamente insuficiente, não só no espaço dedicado aos vestiários, como também nas zonas de banho, o que nos levou a reformular o espaço existente de modo a otimizar a área disponível tornando-a mais eficiente e prática. Assim sendo, da leitura do espaço optou-se por concentrar os vestiários numa área do edifício que oferece luz natural e um duplo pé direito, cujas qualidades inerentes beneficiam a função a este espaço dedicado. A partir deste núcleo surgem a zona de banhos e a área de lavabo. A área de lavabo é o espaço mais identificativo dos balneários, visto que cada um deles assume uma cor identificativa conjugada ao género dedicado.
7 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Integrated in the Renovation of the Health Club Kalorias at Linda-a-Velha , the Employees Dressing Room were subject of an extensive refurbishment , not only concerning its programmatic and functional layout but also its aesthetic and design image. The existing space dedicated to the Club Kalorias employees was clearly insufficient not only concerning the space dedicated to changing rooms, as well as in bath areas, which ultimately led us to redesign the existing space in order to optimize the...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2013
    • Client Kalorias fitness club
    • Status Completed works
    • Type Fitness Centres / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 7 users