East London Penthouse

London / United Kingdom / 2013

33
33 Love 3,665 Visits Published

Design brief was to convert and restore two floors of a sought-after former Victorian warehouse building within conservation area into separate large luxury penthouses. Showpiece of each 252 m2 large apartment is a spectacular living room with open-plan layout and large sash-windows providing light and airy rooms. Original cast iron features were retained and restored while industrial finishes were chosen to complement the former industrial character. Each apartment contains three bedrooms with separate en-suites, two independent lobbied entrances, Guest-WC, plant and utility rooms. The open-plan layout is designed generically allowing flexible occupant usage with variable allocation of different living, dining and working islands.

33 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Design brief was to convert and restore two floors of a sought-after former Victorian warehouse building within conservation area into separate large luxury penthouses. Showpiece of each 252 m2 large apartment is a spectacular living room with open-plan layout and large sash-windows providing light and airy rooms. Original cast iron features were retained and restored while industrial finishes were chosen to complement the former industrial character. Each apartment contains three bedrooms with...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 33 users