The Room

Kowloon / Hong Kong / 2012

25
25 Love 2,851 Visits Published
[ENG] - The challenge is to create an overall spatial experience for this restaurant of being sophisticated yet affordable. The dining area is confined within a singular space just like a room, to go beyond the physical limitation on the size of the restaurant, we draw inspiration from the Dutch artist, Maurits Cornelis Escher to transform the “room” into an engaging place. With the use of architectural components such as windows, balconies and staircases as the basic ingredient for making this spatial order. These components are constructed onto the ceiling and to the walls that wraps around the entire room. Loft-style is applied to the interior furnishing for bringing diners an idyllically homely dining experience to creating a “room” context. This design takes a contemporary elaboration on the spatial structure so as to arise the emotions of the consumer and to establish a brand new relationship between people and food space.
25 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    [ENG] - The challenge is to create an overall spatial experience for this restaurant of being sophisticated yet affordable. The dining area is confined within a singular space just like a room, to go beyond the physical limitation on the size of the restaurant, we draw inspiration from the Dutch artist, Maurits Cornelis Escher to transform the “room” into an engaging place. With the use of architectural components such as windows, balconies and staircases as the basic ingredient for making...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Client Café de Coral Holdings Limited
    • Status Completed works
    • Type Restaurants
    Archilovers On Instagram
    Lovers 25 users