Maida Vale

London / United Kingdom / 2012

6
6 Love 899 Visits Published
[ENG] - Within a beautiful period property in London’s Maida Vale, this apartment has been fully renovated and re-worked, increasing the usable area and transforming it into a unique and contemporary family home. On the main floor the staircase has been shifted back to open up the living area and the kitchen has been brought forwards and enclosed within a sleek, larch clad box. The box also closes off the private zone of the flat incorporating two guest bedrooms and a shared bathroom comfortably behind the kitchen on the rear façade of the building. The larch box opens to the living area creating a socialable atmosphere but when closed cleverly tidies away kitchen activity, instantly removing it from the space. Combining the kitchen with the dining and sitting areas has increased the overall area of the living space and allows natural light from the front windows to flood through it. Upstairs, the previously unused attic space has been converted into a peaceful master bedroom suite with open-plan sleeping, study and dressing space and a closed off toilet and shower room. The staircase, the sink and the dressing area are lit by ‘task-skylights’ that have been placed specifically where natural light is helpful. Resolving the awkwardness of the original layout with these key changes and introducing to the elegant proportions of the existing architecture a palette of soft, neutral colours and cool, natural materials such as wood and stone, the property has been updated with elegant simplicity.
6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    [ENG] - Within a beautiful period property in London’s Maida Vale, this apartment has been fully renovated and re-worked, increasing the usable area and transforming it into a unique and contemporary family home. On the main floor the staircase has been shifted back to open up the living area and the kitchen has been brought forwards and enclosed within a sleek, larch clad box. The box also closes off the private zone of the flat incorporating two guest bedrooms and a shared bathroom...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users