The Cube Stockholm

18 June 2012 – 18 October 2012 Stockholm / Sweden / 2012

24
24 Love 4,020 Visits Published
The European tour of THE CUBE continues in London and Stockholm. THE CUBE is a nomadic, stateless and cosmopolitan piece of architecture, a pavilion designed to host a small, temporary restaurant. Originating from Electrolux's concept of an itinerant restaurant, THE CUBE has been conceived and organized by the Belgian event agency Absolute Blue; the design of the pavilion, as well as the interior design, was developed by the Italian firm Park Associati, Milano; Logo and Texture Design by Studio FM Milano. Designed to visit unexpected and dramatic locations throughout Europe, THE CUBE was launched in Brussels in april 2011, where it remained until July on the arc of the Parc du Cinquantenaire. In December 2011 the restaurant was opened in the heart of Milano sitting on a roof in Piazza del Duomo, just a few meters away from the Cathedral’s spires. After the dismantling at the end of April 2012, the restaurant will now have a double venue simultaneusly, thanks to two twin structures. The Cube has been officialy opened in London on June 1st. on top of the Royal Festival Hall at the Southbank Centre. On June 18 the twin restaurant opened in Stockholm, on the roof of the Royal Opera House. Both will remain throughout the summer, until end of September in London, until October 21 in Stockholm. As the previous ones, the two new locations of THE CUBE are unique and offer a magnificent view on the roofs of the cities. THE CUBE seats 18 people for lunch or dinner and will house some of the best star chefs who will perform live for their guests, offering special menus prepared in the kitchen of the restaurant. Park Associati's architectural project has been conceived as a module that can be assembled and disassembled relatively easily. The structure is suitable for all climatic conditions, even the most extreme, while always providing the maximum in living comfort with its refined aesthetics and use of high-quality materials. The pavilion’s lightness of form is emphasized on the exterior by its white colour and given a sense of movement through the use of an aluminum “skin” that has been laser-cut to create a texture with a geometric design that covers the exterior surface. The base of the building, slightly raised with respect to the ground, accentuates the idea of lightness and cleanness of form that is characteristic the entire structure. Inside, more highly advanced technological solutions can be found in the lighting, heating, sound system and obviously, the kitchen equipment. The interior of the THE CUBE has been designed to accommodate various configurations; the pavilion consists of a large open space with a visible kitchen and a single large table that can disappear by raising it to the ceiling, allowing space for a lounge area after dinner. The total floor area of 140 sqm is divided between the open space and a 50 sqm terrace. The employed materials are highly innovative in terms of technology, eco-sustainability and energy saving, as well as constantly reusable.
24 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The European tour of THE CUBE continues in London and Stockholm. THE CUBE is a nomadic, stateless and cosmopolitan piece of architecture, a pavilion designed to host a small, temporary restaurant. Originating from Electrolux's concept of an itinerant restaurant, THE CUBE has been conceived and organized by the Belgian event agency Absolute Blue; the design of the pavilion, as well as the interior design, was developed by the Italian firm Park Associati, Milano; Logo and Texture Design by Studio...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 24 users