Bistrot Salewa

Bolzano / Italy / 2012

31
31 Love 5,392 Visits Published
The bistrot has been built in the space in front of the entrance to the rock gym at the Salewa complex. This small independent building, partially set underground uses a restricted palette of simple materials that allude to a highly sensitive approach to the environment. The roof is planted and becomes a single entity with the adjacent hillside. The vertical opaque parts are in exposed concrete and are embraced by large windows from the bar area on the west of the building. The interior is developed as an open-planned layout that houses a bar-area and restaurant. Everything revolves around the block in reinforced concrete that encloses the small kitchen. The staff WCs, changing rooms and customer WCs along with the plant rooms are situated on the underground level of the building. The glazed walls that run along the south and west sides face onto an external restaurant area covered by a pergola and edged by two pools of water that insert the design into the landscape, making it particularly pleasant place to sit outdoors in this part of the building in direct communication with the building for the Headquarters. [IT] Il bistrot è stato realizzato nello spazio antistante il boccascena della palestra di roccia del complesso Salewa. Il piccolo edificio indipendente e parzialmente ipogeo usa una palette di pochi e semplici materiali che alludono alla forte sensibilità nei confronti della natura e dell’ambiente. La copertura è verde e crea un tutt’uno con la collina adiacente. Le parti verticali opache sono in cemento a vista e sono abbracciate da grandi vetrate della zona bar ad ovest dell’elledificio. Lo spazio interno si sviluppa su di una pianta libera che ospita al suo interno una zona bar e una di ristoro. Il tutto ruota attorno al blocco in cemento armato che racchiude la piccola cucina. I servizi igienici per il personale, lo spogliatoio ed i wc per gli ospiti e i locali tecnici si trovano al piano interrato dell’edificio. Le pareti vetrate, che corrono lungo i lati sud e ovest, si affacciano su un’area esterna di ristoro coperta da un pergolato e lambita da due specchi d’acqua che accompagnano il disegno del sistema a verde circostante, rendendo particolarmente gradevole la permanenza all’aperto in questa zona dell’edificio in diretto dialogo con l’edificio degli Headquarters.
31 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The bistrot has been built in the space in front of the entrance to the rock gym at the Salewa complex. This small independent building, partially set underground uses a restricted palette of simple materials that allude to a highly sensitive approach to the environment. The roof is planted and becomes a single entity with the adjacent hillside. The vertical opaque parts are in exposed concrete and are embraced by large windows from the bar area on the west of the building. The interior is...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Client Oberalp Salewa S.p.A.
    • Status Completed works
    • Type Bars/Cafés
    Archilovers On Instagram
    Lovers 31 users