house on wrights pond | bruce norelius

Maine / United States / 2012

3
3 Love 923 Visits Published
The light footprint nestles along the edge of a forest that overlooks a secluded field and pond. Being a year-round home in Maine, the design evolved from a ‘simple shell’ that caters well to passive house building practices. Yet, the forms take cue from glacial erratic common along the coast of Maine.
3 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The light footprint nestles along the edge of a forest that overlooks a secluded field and pond. Being a year-round home in Maine, the design evolved from a ‘simple shell’ that caters well to passive house building practices. Yet, the forms take cue from glacial erratic common along the coast of Maine.

    Project details
    • Year 2012
    • Status Current works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users