Stadium

Design of the Municipal Stadium part of the Botticino Social, Sport and Cultural Centre Botticino / Italy / 2006

0
0 Love 2,201 Visits Published

The municipal stadium is part of the Botticino social, sports and cultural center, which like the other center structures, is located along the edge of the new city Park. Its integration with the surrounding context was achieved through the use of materials, the same as the Theater's ones (stone, plaster and wood), and landscaping elements which reduce the impact of the fence around the playing field and create visual continuity between the enclosed playing field and the green areas open to the public. The stadium structures consist of three blocks arranged linearly along the west side of the playing field, with interior courtyards between them. The athlete’s quarters are located on the south end, the 70 m long stands on the center and the spectators’ facilities on the northern end. The arched rear wall characterizes the stands, shapes the spectator entry ramps and architecturally defines the entrance area for spectators and athletes.


 


Lo stadio municipale fa parte del Centro-Socio-Sportivo Culturale di Botticino, che come le altre strutture del centro, si trova ai margini del nuovo parco cittadin della cultura e dello sport. L'uso della pietra, dell'intonaco ed del legno intende creare una continuità di paesaggio e di insieme architettonico del parco nel paesaggio locale; la sistemazione del terreno che riduce l'impatto degli elementi di recinzione del campo, creando una continuità visiva tra il verde recintato ed il verde aperto e pubblico, favorisce la lettura dello spazio come luogo pubblico unitario. La tribuna del pubblico, sagomata dal sistema di muri curvati, definisce le rampe di ingresso del pubblico e lo spazio architettonico dei piazzali di ingresso del pubblico e degli atleti.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The municipal stadium is part of the Botticino social, sports and cultural center, which like the other center structures, is located along the edge of the new city Park. Its integration with the surrounding context was achieved through the use of materials, the same as the Theater's ones (stone, plaster and wood), and landscaping elements which reduce the impact of the fence around the playing field and create visual continuity between the enclosed playing field and the green areas open to the...

    Project details
    • Year 2006
    • Work finished in 2006
    • Client Comune di Botticino
    • Cost 960.000 euro
    • Status Completed works
    • Type Sports Centres / Stadiums / Sports Facilities
    Archilovers On Instagram