Church of the Divine Saviour

Freamunde / Portugal / 2013

4
4 Love 497 Visits Published
The project was born from the study of the liturgical Christian space evolution and from an attentive look and comprehension of the complex morphology of the intervention site. A basement built by a granite wall extends from the surroundings sustaining the temple. A courtyard separates functionally the Mortuary Chapels from the Church, like an exterior antechamber which refers the users to silence and recollection. At the courtyard stands out the sky, the singing of the leaves of magnolia windswept and the running water preceding the Mortuary Chapels. A glass door wants to invite anyone who enters the courtyard to be part of the big Christian family. Inside, presbytery and assembly rise up forward God through the large vertical clerestory which draws the passion of Christ on the walls with a light and shadow painting.
4 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project was born from the study of the liturgical Christian space evolution and from an attentive look and comprehension of the complex morphology of the intervention site. A basement built by a granite wall extends from the surroundings sustaining the temple. A courtyard separates functionally the Mortuary Chapels from the Church, like an exterior antechamber which refers the users to silence and recollection. At the courtyard stands out the sky, the singing of the leaves of magnolia...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2010
    • Main structure Reinforced concrete
    • Status Current works
    • Type Churches
    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users