House on a warehouse

Distretto di Santarém / Portugal / 2012

6
6 Love 8,207 Visits Published
The briefing was to build a three-bedroom house on top of a warehouse built in the 80's, where part of the roof was made with a flat slab and a small balcony, precisely with that idea of later building the house. Given the constraints of the existing warehouse, the house shape turns out to be automatically set: a box that rests on the existing structure. The rooms are placed to the east, the toilets to the west, as well as the kitchen, looking to a centennial olive tree. The existing balcony will be maintained and "duplicated" as a shading element. The living room is placed south where its south/east corner is diagonally cut in a way that the balcony could enlarge and offer an outdoor area protected from the sun and rain, overlooking the valley.
6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The briefing was to build a three-bedroom house on top of a warehouse built in the 80's, where part of the roof was made with a flat slab and a small balcony, precisely with that idea of later building the house. Given the constraints of the existing warehouse, the house shape turns out to be automatically set: a box that rests on the existing structure. The rooms are placed to the east, the toilets to the west, as well as the kitchen, looking to a centennial olive tree. The existing balcony...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2011
    • Work finished in 2012
    • Contractor João Felício
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    • Websitehttp://www.marcelino.pt
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users