Casa Constanza

Santander / Spain / 2008

7
7 Love 1,895 Visits Published
The solid volume that makes up the house comes to terms with nature sloping terrain and rocky composition, challenging the horizon as do the cliffs seen from the house. This strength, generated by the geometry of the volume and through the stone material that surrounds it, softens with use of native vegetation located on the plot according to the activity carried out in different areas. The volume looks emphatically towards the sea and becomes more human on the wooden terrace and herb garden nestled between the rocks of the natural terrain in the south. The housing is developed on 3 levels, a base of pedestrian and vehicular access, and two floors develops housing program, organized with the aim of achieving maximum light and views of the stunning landscape. [ES] El sólido volumen que conforma la vivienda entra en relación con la naturaleza inclinada del terreno y su composición rocosa, desafiando al horizonte como lo hacen los acantilados que desde la vivienda se observan. Esta solidez, generada a través de la geometría del volumen y a través del material pétreo que la envuelve, se dulcifica con el uso de vegetación autóctona ubicada en la parcela según la actividad a desarrollar en las diferentes zonas. El volumen mira con rotundidad hacia el mar y se torna a una presencia más humana en la terraza de madera y el jardín de plantas aromáticas ubicado entre las rocas del terreno natural en la zona sur. La vivienda se desarrolla en 3 niveles, un zócalo de acceso peatonal y de vehículos, y dos plantas en las que se desarrolla el programa de la vivienda, organizándose con el objetivo de conseguir máxima luminosidad y vistas del impresionante paraje.
7 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The solid volume that makes up the house comes to terms with nature sloping terrain and rocky composition, challenging the horizon as do the cliffs seen from the house. This strength, generated by the geometry of the volume and through the stone material that surrounds it, softens with use of native vegetation located on the plot according to the activity carried out in different areas. The volume looks emphatically towards the sea and becomes more human on the wooden terrace and herb...

    Project details
    • Year 2008
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 7 users