Centro de Informação da Rota do Românico

11CIRP Paredes / Portugal / 2012

36
36 Love 1,897 Visits Published
Preserving the identity of the location and characteristics of the building concerned was for us the slogan for the intervention. The proposed space appears as a "house inside the house". A "solid" volume landed within the existing space that reacts to the geometry of the shape. In this amount is subtracted from the central area thus resulting in a kind of square separating the different functions of the space. On the one hand, a monolithic volume with a central door is "auditorium" on the other, a volume cut is receiving and store.
36 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Preserving the identity of the location and characteristics of the building concerned was for us the slogan for the intervention. The proposed space appears as a "house inside the house". A "solid" volume landed within the existing space that reacts to the geometry of the shape. In this amount is subtracted from the central area thus resulting in a kind of square separating the different functions of the space. On the one hand, a monolithic volume with a central door is "auditorium" on the...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2012
    • Main structure Steel
    • Client Rota do Românico
    • Contractor Befbal
    • Status Completed works
    • Type Government and institutional buildings / Interior Design
    • Websitehttp://spaceworkers.pt/
    Lovers 36 users