Paz y Comedias House

Valencia / Spain / 2010

75
75 Love 5,032 Visits Published
Huge contention walls, built from a local red stone, come along as you climb up the mountain. When you arrive to the house these walls turn into structural plans that define the whole house and generate every space and main rooms of the house. Willing to achieve a whole integration with the environment, the red stone is extracted directly from the mountain where the house will be placed and this stone is reused for the walls. Therefore the house deeply-rooted with the ground and the surroundings gets his tectonic character integrated with the landscape. The parallel walls layout perpendicular to the mountain forming all the spaces of the house, as said before these walls are completed with the windows built like glass walls from down to top limiting the space and allowing an ideal dialogue with the exterior. The view at the head of the house is the valley that lay to the sea. The main bedroom is completed with a huge balcony suspended to the open space giving a panoramic view of the surroundings and a breathtaking sensation of weightlessness. At the rear of the house we can access to an external quite place, a patio resulting of the separation of the house from the mountain. This patio links the house with the old house; we can consider the new hose as an extension of the original house and the link a hall to the art gallery situated at the gardens of the house. To this patio, limited between the house and the mountain, lays all the private rooms of the house as an opposite to the rest of the rooms laid to the open spaces of the valley. The impression of the lack of limits between the exterior and interior of the house is mainly due to the massive glass windows and the height of the ceilings. There is a smooth and fluent connection between the internal rooms encouraged by continuity of the materials between rooms, this communication is stressed by the reduction of these materials to the minimum.
75 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Huge contention walls, built from a local red stone, come along as you climb up the mountain. When you arrive to the house these walls turn into structural plans that define the whole house and generate every space and main rooms of the house. Willing to achieve a whole integration with the environment, the red stone is extracted directly from the mountain where the house will be placed and this stone is reused for the walls. Therefore the house deeply-rooted with the ground and the...

    Project details
    • Year 2010
    • Work finished in 2010
    • Contractor Inrem S.A.
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 75 users