Restaurant & Bar Nazdrowje

Stockholm / Sweden / 2011

189
189 Love 15,490 Visits Published
The assignment was to turn a parking garage into a restaurant and nightclub. After a research trip to Poland, including visits to old factories, the concept took shape and the restaurant was named Nazdrowje (Polish for cheers). The natural raw atmosphere of the space was kept and used as a base for the concept. Floors were made of concrete and casted benches were mounted directly onto the walls. A large fire place in copper and a unique lighting arrangement was custom-made to give warmth to the industrial environment. The copper items, lightning system and open fireplace is all designed by me. In contrast to the hard feeling from the concrete I wanted something to give the space warmth. Hence I chose copper since the color gives a good contrast to the concrete and ages beautifully. The hanging pendants lamp I found in an antique store in Stockholm. The idea for the artwork came to me during the project. I got to know the workers and their history and felt it was both a bit of an honour and a fun detail to let them be a part of the future of the restaurant by displaying them on the walls.
189 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The assignment was to turn a parking garage into a restaurant and nightclub. After a research trip to Poland, including visits to old factories, the concept took shape and the restaurant was named Nazdrowje (Polish for cheers). The natural raw atmosphere of the space was kept and used as a base for the concept. Floors were made of concrete and casted benches were mounted directly onto the walls. A large fire place in copper and a unique lighting arrangement was custom-made to give warmth to...

    Project details
    • Year 2011
    • Work finished in 2011
    • Status Completed works
    • Type Bars/Cafés / Restaurants
    Lovers 189 users