FÆR - Faroe Islands Education Center

Tórshavn / Faroe Islands / 2014

15
15 Love 2,349 Visits Published
How can you expand the public domain beyond the boundaries of dry land? Vortex Located on a hillside 100 m above sea level with a panoramic view overlooking the water, mountains and harbor of Torshavn, the project is designed as a vortex, radiating out towards its surroundings while at the same time focusing in on the school’s inner landscape for learning the lessons of life. Each institution is organized as a school within a school, each having its own ideal conditions while creating a sense of community for learning and life. The generous surroundings provide unique opportunities to shape the school from the inside out - as a functional sculpture formed by the schools internal needs. Form follows function Each school will function independently comprising the space it requires with room to grow in the future. Additionally by combining the three schools under one roof they will create the synergetic effect of a vertical campus. At the school’s heart is an open rotunda space, creating a natural gathering point across floor levels and academic interests. A stepped interior reflects the undulating Faroese landscape with its alternating plateaus, stairwells and terraces serving different social and academic activities. Partner‐In‐Charge: Bjarke Ingels Project Leader: Finn Nørkjær Project Architect: Ole Elkjaer Larsen Team: Johan Cool, Ji-Young Yoon, Alessio Valmori, Alexandre Carpentier, Armen Menendian, Baptiste Blot, Camille Crepin, Christian Alvarez, Claudio Moretti, Daniel Pihl, David Zahle, Edouard Boisse, Elisha Nathoo, Enea Michelesio, Eskild Nordbud, Ewelina Moszczynska, Finn Nørkjær, Frederik Lyng, Gaetan Brunet, Goda Luksaite, Jakob Lange, Jakob Teglgård Hansen, Jan Besikov, Jan Kudlicka, Johan Cool, Kari-Ann Petersen, Krista Meskanen, Laura Youf, Long Zuo, Martin Cajade, Mikkel Marcker Stubgaard, Niklas Rausch, Oana Simionescu, Ole Elkjær-Larsen, Richard Howis, Takumi Iwasawa, Tiago Sá, Tobias Hjortdal, Xiao Xuan Lu.
15 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    How can you expand the public domain beyond the boundaries of dry land? Vortex Located on a hillside 100 m above sea level with a panoramic view overlooking the water, mountains and harbor of Torshavn, the project is designed as a vortex, radiating out towards its surroundings while at the same time focusing in on the school’s inner landscape for learning the lessons of life. Each institution is organized as a school within a school, each having its own ideal conditions while creating a sense...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Client Landsverk, Mentamálaráðið
    • Cost 53 million
    • Status Current works
    • Type Schools/Institutes / Colleges & Universities
    Lovers 15 users